FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 18 augusti 2015

STOCKHOLM (Direkt) Precise Biometrics upprepar sitt mål om ett positivt rörelseresultat på ebitda-nivå under det fjärde kvartalet 21015.

Det framgår av halvårsrapporten.

Försäljningsutvecklingen inom Precise Biometrics två affärsområden Mobile Smart Card Solutions och Fingerprint Technology under det andra kvartalet innebär ett viktigt steg för att målet ska kunna uppnås, kommenterar vd Håkan Persson i rapporten.


"Försäljningsresultatet för andra kvartalet var ett av bolagets bästa med en kraftigt förbättrad bruttomarginal", konstaterar han och fortsätter:

"Försäljnings- och administrationskostnaderna har minskat vilket gett utrymme för ökade investeringar i våra produkter. Till grund för utvecklingen ligger den fokusering av verksamheten som inleddes i augusti 2014."

Under det andra kvartalet lanserades åtta nya modeller från lika många tillverkare med Precise Biomatch Mobile genom samarbetet med Fingerprint Cards, vilket är en rejäl ökning jämfört med tidigare kvartal.

Inför resten av året ser det ljust ut, enligt vd:n.

"Den här utvecklingen (allt fler modeller med fingeravtrycksteknik) och det faktum att våra produkter finns i de flesta telefoner som lanseras på marknaden, gör att vi är bra positionerade för fortsatt stark tillväxt inom affärsområdet", säger han.

Precise Biometrics redovisade på tisdagsmorgonen ett resultat efter skatt på -7,9 miljoner kronor för det andra kvartalet 2015 (-9,7). Nettoomsättningen uppgick till 10,0 miljoner kronor (7,0).

Michael Bernander +46 8 5191 7917
Nyhetsbyrån Direkt

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar