FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

onsdag 28 oktober 2015

Trend mot större sensorer

STOCKHOLM (Direkt) Norska Next Biometrics, som är sektorkollega till Fingerprint Cards, tror att kunderna i marknaden för fingeravtryckssensorer på sikt kommer att gå mot större sensorer.

"Över tid kommer alla segment, inklusive smartphones, att gå mot större sensorer", sade Next vd Tore Etholm-Idsøe vid en webbsänd presskonferens på tisdagen i samband med att bolaget uppgav att det är Dell som är den första storkunden. Tidigare har Next inte namngett sin så kallade tier 1-kund.

Next Biometrics fingeravtryckssensorer, som är större i storlek än vad exempelvis Fingerprint Cards sensorer är, riktar sig främst mot segmenten i marknaden utanför smartphones (notebooks, surfplattor och traditionella fysiska accesslösningar).

Tore Etholm-Idsøe framhåller att Nexts styrka är att bolaget kan producera stora sensorer till låga kostnader.

"Vi behöver inte kompromissa med storleken och kvaliteten för att komma ned i pris", sade han.

Det var just storleken och det lägre priset på Next Biometrics sensorer som gjorde att Dell valde bolagets sensorer, enligt Tore Etholm-Idsøe.

"Dell har varit involverad i fingeravtryckssensorer i många år. När våra priser var lägre än konkurrensen beslutade de att välja oss", sade han. Sedan har Dell testat kvaliteten på sensorerna i sina olika produkter.

Återigen ombads Next-chefen kommentera sin svenska sektorkollega Fingerprint Cards:

"Fingerprint Cards är ett bra bolag som har stora framgångar inom smartphone-området. Vi tror att det har en bra framtid som nummer ett bland aktörerna där", sade Tore Etholm-Idsøe.

Han upprepar sitt tidigare budskap om att Next Biometrics befinner sig omkring 18 månader efter Fingerprint Cards i sin cykel.

"Vi tror att de andra segmenten utanför smartphones är större. Över tid tror vi att "smarta kort" enskilt kommer att bli större än smartphones", sade han.

Framöver räknar Next Biometrics med att kunna öka sin försäljning. Tore Etholm-Idsøe hoppas på att i viss utsträckning kunna komma in på de högre segmenten av smartphonemarknaden. Samtidigt räknar bolaget med högre volymer med Dell och att teckna avtal med andra leverantörer.

Tore Etholm-Idsøe har också höga förväntningar på nästa generations användningsområden, där smarta kort ingår. Han vill dock inte säga något kring när en eventuell sensorlansering för smarta kort kan ske.

Fia Forsman +46 8 5191 7923
Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar