FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

onsdag 28 oktober 2015

Commerzbank förtidsinlöser av riskhänsyn

STOCKHOLM (Direkt) Commerzbanks beslut att avsluta handeln med bullcertifikatet i Fingerprint Cards gjordes bland annat på grund av riskhänsyn.

Det säger Peter Olsson, Skandinavienchef för börshandlade investeringprodukter på Commerzbank i Frankfurt, till Nyhetsbyrån Direkt.

"Nu har Fingerprint-certifikatet utvecklats väldigt positivt för alla parter och vi har då valt att göra en förtida inlösen. Vi har meddelat alla kunder via NGM:s nyhetsservice. Det är inte märkvärdigare än att alla får certifikatets värde utbetalt, och alla har en månad på sig att sälja av", säger han.

Peter Olsson påpekar att med den utveckling Fingerprint-aktien haft, med en kursutvecklingen på över 1.200 procent bara i år, har i princip ingen nuvarande ägare av certifikatet kunnat gå med förlust.

"Det är Sveriges dyraste certifikat nu", säger han.

Skälet till att Commerzbank väljer att förtidsinlösa produkten har bland annat att göra med kursutvecklingen.

"Det sker också av riskhänsyn med hänsyn till Fingerprint Cards-aktien", säger Peter Olsson.

På grund av sitt certifikat har Commerzbank varit en stor aktör i handeln med Fingerprintaktier. Peter Olsson vill dock inte säga hur Commerzbank kommer att agera när certifikatet avvecklas.

Sedan ett par veckor tillbaka har Nordea börshandlade produkter i Fingerprint Cards och Precise Biometrics. Nordea erbjuder bland annat handel i sina "Blanka"-instrument, som är certifikat med kort riktning och utan hävstång, samt med bull- och bearcertifikat med hävstång.

Även Avanza har tillsammans med Morgan Stanley certifikat i Fingerprint Cards, dock endast bullcertifikat.

Fingerprint Cards backar 14 procent på Stockholmsbörsen på onsdagen.

David Djuphammar +46 8 5191 7913
Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar