FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 8 oktober 2015

Lantto: "Det fortsätter att växa kan vi konstatera"

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards fick många stora order under den andra halvan av tredje kvartalet, vilket bidrog till att bolagets intäkter preliminärt överstiger den tidigare lagda prognosen.

"Det fortsätter att växa kan vi konstatera, framförallt under andra halvan av det tredje kvartalet har vi fått in många stora order", säger Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto till Nyhetsbyrån Direkt.

Preliminära intäkter tredje kvartalet uppgick till 960 miljoner kronor, vilket är 100 miljoner mer än den tidigare prognosen om cirka 860 miljoner kronor.

Bolaget räknar också med att fjärde kvartalets intäkter blir högre än tredje kvartalet, vilket gör att även helårsintäkterna blir högre än vad bolaget tidigare räknat med.

Marknaden för fingeravtryckssensorer väntas också bli större under det första kvartalet 2016, jämfört med under fjärde kvartalet.

"Det är vad vi tror, sedan får vi återkomma vad gäller 2016. Alla har sett att vi har vuxit kvartal för kvartal i år och det ser vi även för det fjärde kvartalet", säger Jörgen Lantto.

FPC arbetar för tillfället med längre ledtider. Som en följd av de större ordervolymerna konsumeras inte hela orderstocken under kvartalet, som den tidigare gjorts.

"Normalt har vi haft sådana ledtider att orderstocken konsumeras fullt ut i kvartalet. Nu har vi vuxit så mycket under det senaste halvåret och måste jobba igenom hela leveranskedjan för att säkerställa att få fram tillräckligt material. Vi beställer av våra underleverantörer med längre ledtider och våra kunder beställer från oss på delvis längre ledtid än vanligt", förklarar Jörgen Lantto.

Orderstocken i slutet av det tredje kvartalet uppgick till över 1,7 miljarder kronor, men en del order för leverans första kvartalet.

"Vi får mer och mer order hela tiden och frågan handlar mest om vi kan möta den ökande efterfrågan tillräckligt snabbt. Därför har vi ingen prognos för fjärde kvartalet än, vi behöver de närmaste veckorna för att få bättre visibilitet", säger Jörgen Lantto som påpekar att man inte kan räkna med att intäkterna fjärde kvartalet blir hela orderstocken på 1,7 miljarder kronor.

"Den procentuella fördelningen av orderstocken mellan fjärde kvartalet och första kvartalet kommenterar vi inte nu, annat än att intäkterna i fjärde kvartalet blir högre än de i tredje kvartalet", säger han.

Han vill inte heller kommentera lönsamhetsutvecklingen under det tredje kvartalet, eller om Fingerprint Cards kommer att behöva börja betala skatt under det tredje eller fjärde kvartalet.

"Det jag har sagt är att snart måste vi börja betala skatt, men jag har inte sagt när", säger Jörgen Lantto.

Fia Forsman +46 8 5191 7923
Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar