FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

onsdag 14 september 2016

Händer mycket inom smarta kort i Asien

STOCKHOLM (Direkt) Det händer mycket inom marknaden för smarta kort och det är i Asien utvecklingen går snabbast fram.
Det säger Fingerprint Cards vd Christian Fredrikson i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.
"Vi arbetar med flera Tier-1 och Tier-2 spelare i branschen. Det rör på sig och de är mer framåt i Asien inom smarta kort, det händer mycket i Kina", säger han.
Han påpekar att utvecklingen fortfarande är i en tidig fas, med många projekt och tester på gång avseende olika tillämpningar av smarta kort avseende access- och betalningskort. Det handlar också om olika lösningar för olika delar av världen.
Utvecklingen i Fingerprint Cards projekt inom smarta kort går enligt plan och inga större problem har stötts på, enligt Christian Fredrikson.
"Det går enligt plan och jag är inte orolig för att vi inte kommer att kunna lösa allt tekniskt framför oss. Svårigheterna handlar mer om de olika aktörerna och vilka affärsmodeller som ska gälla. Samtidigt är det en fråga om hur snabbt man kan ändra ett beteende, människor är vana vid pinkoder. Det kommer att ta tid, men det är självklart otroligt intressant", säger han.
Inom den närmaste framtiden väntas också Fingerprints sensor "under glas", FPC 1268, kunna lanseras i en modell. Christian Fredrikson vill dock inte spekulera i någon närmare tidpunkt.
"När en aktuell lansering kan ske är upp till slutkunden - mobiltelefonleverantören. Under glas är absolut en produkt som vi kommer att vara med inom. Det här året blir det inga stora volymer men 2017 kommer det att synas i volymerna", säger han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar