FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 27 september 2016

Ang. dagens händelse

Av Vid Sidlinjen på Avanzas Forum

Den stora dagen hade äntligen kommit! Qualcomm hade laddat länge för ögonblicket. De hade gjort allt i sin makt för att få in sin sensor hos en mobil-OEM och till och med gått så långt att de betalat många många miljoner för att lyckas. De hade nämligen köpt 20 % av Xiaomi för att kunna vrida om armen på dem i egenskap av storägare. 

Och det gjorde de - vred om armen ordentligt.

"Vi vill inte!" Tjöt Xiaomis chefer. Men till slut fick de ge sig. Fast de gick inte med på vad som helst.

Så gick det som det gick. När den stora dagen kom och Xiaomi ( och Qualcomm) meddelade att nu minsann kom en mobil med en ultraljudsscensor från Qualcomm - då blev det inte det ögonblick av triumf som Qualcomms chefer hade längtat efter så hett. 

Varför?

Jo, samma dag släppte Xiaomi och FPC nyheten att den finare telefonen som släpptes samma dag - den hade FPC INSIDE!

Vilket snöpligt slut för Qualcomm. Inte ens när de köpt 20 % av en mobiltillverkare räckte det för att bli leverantör på riktigt. Cheferna på Qualcomm skar tänder och undrade: "Om inte ens detta räckte - vad gör vi nu?"

Bra fråga.

FPCs chefer tog en after work, garvade och tittade på sin lista med kommande 85-ish telefoner och 3-5 nya projekt i veckan och kladdade ned på en pappersservett: "Onsdag - anställ fler projektledare och key account managers".

Sedan tog de in en runda till och unnade sig en skål jordnötter. Finanschefen som just köpt 4200 aktier satt och mös och planerade sitt nästa aktieinköp. "Före Q4-rapporten"tänkte han, "före Q4-rapporten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar