FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 20 december 2016

Stort steg att få in Samsung som kund

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards har nu för första gången fått in sin fingeravtryckssensor i produkter från Samsung. Även om det är i den koreanska jättens pc-produkter, och inte i mobiltelefonerna, är det en stor vinst för Fingerprint Cards.
Det säger Fingerprint Cards vd Christian Fredrikson till Nyhetsbyrån Direkt.
"Strategiskt är det här vad vi har velat göra. Det är ett stort steg att få in Samsung som kund, oberoende om det är på pc-sidan", säger han.
Betyder det här att ni kan komma in på Samsungs mobiltelefoner också?
"Jag vill inte spekulera i det. Vi kommer att kämpa hårt för att komma in på andra ställen, men vi är glada och stolta över att komma in på pc-sidan hos Samsung", säger han.
Testar Samsung FPC:s sensorer inom andra segment?
"Det svarar jag inte på. Vi försöker att vara inom alla segment och det är ingen hemlighet att vi kämpar för att få Samsung som kund inom mobilsegmentet. Det enda sättet är att hålla kunden jättenöjd med det vi kan leverera", säger han.
Varför har Samsung valt sensor från Fingerprint Cards för sin pc-linje?
"De har tittat på produkten och tycker att den passar in bra designmässigt och kapacitetsmässigt. Man måste vara konkurrenskraftig för att komma in hos Samsung."
Har ni fått sänka priset på sensorerna i denna affär?
"En bra fråga, som jag inte kommenterar. Vi guidar bara för hela bolaget och inte för enskilda kundaffärer. Generellt måste vi vara konkurrenskraftiga och kostnadseffektiva."
Det är Samsungs nya PC-linje Notebook 9 som är utrustad med en inbyggd Fingerprint Cards FPC 1025-sensor. PC-linjen består av 13,3-tums och 15-tums bärbara datorer.
Försäljningen dras i gång stegvis och startar i större skala i januari, vilket innebär intäkter för Fingerprint Cards från och med det första kvartalet 2017.
Är det här volymprodukter?
"Det måste vara volymprodukter för att det ska vara intressant för oss", säger Christian Fredriksson utan att vilja kommentera volymerna specifikt för Samsungs produkter.
Fingerprint Cards räknar dock med att bolagets totala sensorleveranser till pc-segmentet under 2017 kommer att uppgå till "ensiffriga miljontals" volymer. 
Christian Fredrikson flaggar också för att fler order inom pc-segmentet väntas framöver.
"Vi har mer än en handfull design-wins på pc-sidan, som förväntas komma ut under första halvan av 2017", säger han. 

1 kommentar:


 1. The history of finger biometry was initiated in the late nineteenth century by scientist Francis Galton. Since then, it has grown tremendously thanks to a large team of geneticists and biologists. In 1880, Henry Faulds made the argument for the amount of fingerprint RC (Ridge Count) to assess the degree of fingerprint dependence on the genes.

  See more at:


  sinh trắc vân tay là gì

  làm sinh trắc vân tay ở đâu

  sinh trắc vân tay có nghĩa là gì

  sinh trắc vân tay bao nhiêu tiền

  sinh trắc vân tay uy tín

  SvaraRadera