FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

onsdag 1 juli 2015

Xiaomi vill expandera

STOCKHOLM (Direkt) Den kinesiska mobiltelefontillverkaren Xiaomi vänder nu blickarna för första gången utanför Asien med sikte inställt på den brasilianska marknaden. Detta sker i kölvattnet av en avmattad hemmamarknad.



Det skriver Financial Times.

Från och med nästa vecka kommer Xiaomi att börja sälja sin smartphone Redmi 2 i Brasilien för 499 real, eller drygt 1.300 kronor. Det ska enligt bolaget vara ungefär hälften av priset jämfört med var konkurrenterna som Samsung och Motorola säljer sina motsvarande produkter för.

"Brasilien är den fjärde största marknaden för smartphones i världen...// Det är även ett steg in i Latinamerika för oss", kommenterade Hugo Barra, som leder den globala expansionen på mobiltelefontillverkaren.

Xiaomi, som grundades 2010 och fortfarande är privatägt, värderades i samband med den senaste kapitalanskaffningen förra året till 45 miljarder dollar, motsvarande cirka 373 miljarder kronor.

Xiaomi fokuserar för närvarande sin försäljning på ett mindre antal större snabbväxande marknaden, och enligt analytiker är internationell expansion avgörande för att bolaget ska nå sitt mål att sälja 100 miljoner smartphones i år.

Therese Lystedt +46 8 5191 7916
Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar