FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 30 augusti 2016

Rusning i Fingerprint

Aktier Ett seminarium i SEB:s regi där Fingerprint medverkade orsakade rusning i aktien på onsdagen. Aktien steg med 8 procent under hög omsättning. Därmed har aktien brutit de tekniska motståndsnivåer strax över 100 kr som hållit tillbaka kursutvecklingen.
Under onsdagen höll SEB sitt årliga verkstadsseminarium där svenska storbolag brukar diskutera trenderna i den globala ekonomin, men också vad som gäller speciellt för varje bolag. Inbjudna är institutioner som kan vara tänkbara investerare och denna gång fanns också ett högteknologiskt företag med på seminariet, nämligen Fingerprint.
SEB menar i ett marknadsbrev att Fingerprint är Sveriges mest framgångsrika bolag just nu och pekar på att värderingen är låg, cirka 13 i p/e-tal på konsensusprognosen för nästa års vinster. Detta ställs mot en tillväxt som kan bli cirka 170 procent under detta år.
Det är svårt att se en annan förklaring till haussen i aktien under onsdagen än att informationen på seminariet bidrog till att öka köptrycket. Och även om många fler fonder och andra institutioner nu äger aktier i Fingerprint finns det många som ännu inte finns med i ägarlistorna, varför ett ökat institutionellt intresse skulle kunna höja kursen en hel del.
Magnus Alfredsson 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar