FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 5 januari 2016

Pressmeddelande 160105 ang. FPC tillhandahåller fingeravtryckssensorteknologi till fordonsindustrin

Fingerprint Cards (FPC), en globalt ledande leverantör av fingeravtryckssensorteknologi, tillhandahåller sin marknadsledande teknologi till fordonsindustrin. Under 2015 har FPC tillsammans med andra industriledande bolag utvecklat lösningar som gör det möjligt att tillämpa FPCs touchsensorteknologi inom fordonsindustrin.
Dessa lösningar har utvärderats av världsledande biltillverkare och andra bolag inom fordonsindustrin, och som ett resultat av detta har FPCs touchsensormodul FPC1025 valts för vidare utveckling och integration i kommersiella tillämpningar för fordonsindustrin.
FPC uppskattar att ett antal officiella demonstrationer av FPCs touchsensorteknologi i biltillämpningar kommer att ske under 2016, och att kommersiella lanseringar kan ske efter 2016. Inga substantiella intäkter från fordonsindustrin förväntas under 2016, och sådana intäkter är inkluderade i den tidigare kommunicerade intäktsprognosen för 2016 om 6500-8500 Mkr.
Jörgen Lantto, VD för FPC, kommenterar: "FPC har etablerat en position som den ledande leverantören av fingeravtryckssensorteknologi för smartphoneindustrin. Vi investerar nu i att anpassa vår ledande teknologi för andra marknadssegment, som smarta kort vilket tidigare kommunicerats, där vår ambition är att utöka vårt ledarskap till dessa nya marknadssegment. Baserat på dagens tillkännagivande vill vi lyfta fram fordonsindustrin som ett annat marknadssegment, där FPCs teknologi är väl lämpat. Vi ser fram emot att se demonstrationer av vår teknologi i fordonstillämpningar under 2016 tillsammans med världsledande bolag inom fordonsindustrin".
För mer information kontakta:
Jörgen Lantto VD Fingerprint Cards AB (publ), 031-60 78 20, investrel@fingerprints.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar