FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

söndag 25 januari 2015

Stjärnadvokaten som ska fria Fingerprint Cards vd.

Han lyckades få Peter Mattsson frikänd i Trustorhärvan. Nu ska advokaten Per E Samuelsson göra allt för att förundersökningen mot Fingerprint Cards vd Johan Carlström ska läggas ned.


Onsdagen den 10 september anhölls Johan Carlström misstänkt för grovt insiderbrott.
Han har därefter anlitat Per E Samuelsson som är en av Sveriges mest välkända brottmålsadvokater. Han har bland annat företrätt Julian Assange, ekobrottsdömde Alexander Richards och Trustor-härvans Peter Mattsson.
I ett mejl till Affärsvärlden skriver Per E Samuelsson att Johan Carlström har uppvisat skriftlig dokumentation som ”klart och tydligt” visar att han inte vid något tillfälle har handlat med insiderinformation.
– Jag har därför begärt hos EBM att ett nytt förhör ska hållas med honom så snart som möjligt med förhoppning om att för­undersökningen mot honom kommer att läggas ner inom kort, skriver Per E Samuelsson.
För tillfället är det bolagets tekniska chef Jörgen Lantto som är tillförordnad vd. Enligt åklagare Pontus Hamilton är utredningen bara i sin linda och ett eventuellt åtalsbeslut väntas tidigast vid årsskiftet.

– Det är en hel del material att gå igenom och det kommer att hållas en del ytterligare förhör, säger han till Affärsvärlden.
Reportaget om Fingerprint Cards går att läsa i veckans nummer av Affärsvärlden. Nummer 40 finns ute i butik från och med idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar