FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 6 januari 2015

Pressmeddelande 150106 ang samarbete med O-Film.

FPC och O-Film samarbetar kring touchsensorer

Fingerprint Cards (FPC) och O-Film har inlett ett samarbete som rör touchsensorer. Som en del i samarbetet tillhandahåller FPC touchsensorteknologin medan O-Film utvecklar, tillverkar och säljer fingeravtryckssensormoduler till OEM-tillverkare. Den första marknadslanseringen med moduler från O-film är baserad på FPC1025, och lanseringen är planerad till andra kvartalet 2015. De första intäkterna för FPCs del kommer att genereras under första kvartalet 2015.
Det främsta målet med samarbetet är att dra fördel av den höga tillväxten på den kinesiska marknaden, där utvecklingen mot att ledande OEM-tillverkare börjar införa fingeravtryckssensorer går allt snabbare. Dessutom används nu fingeravtrycksläsare för att möjliggöra säkra och lätthanterliga betalningslösningar. Båda parterna har globala ambitioner med detta samarbete. O-Film kommer att utveckla fingeravtryckssensormoduler med samtliga produkter inom FPCs portfölj med touchsensorteknologi, inklusive de nya produkterna FPC1140 och FPC1145.
Jörgen Lantto, tillförordnad VD för FPC, kommenterar:
"FPCs världsledande touchsensorteknologi, som i dag används av bolag som Huawei och Oppo, tillsammans med O-Films imponerande meritlista inom moduler för touchskärmar och kameror (TP/CCM) utgör en kraftfull kombination i Kina och globalt. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med O-Film för att påskynda införandet av fingeravtryckssensorer."
Ken Tsai, Senior Vice President på O-Film, kommenterar:
"Under utvecklingen av mobilt internet har O-film tagit tillvara på möjligheterna och blivit världsledande inom touchskärmar (TP). O-films snabba tillväxt fortsätter inom andra optiska elektroniska komponenter. FPC är en ledande global utvecklare av biometriska fingeravtryckssensorer. Vi initierade detta samarbete med FPC efter en prestandautvärdering av bolagets överlägsna touchsensorer, och vi är glada över att samarbetet så snabbt tagit fart."
För mer information kontakta:
Jörgen Lantto, tillförordnad VD Fingerprint Cards AB (publ), 031-60 78 20, 
investrel@fingerprints.com
Om Fingerprint Cards AB (publ)Fingerprint Cards AB (FPC) utvecklar, producerar och marknadsför biometriska komponenter, som genom analys och matchning av individers unika fingermönster, fastställer den personliga identiteten. Tekniken utgörs av biometriska sensorer, processorer, algoritmer och moduler som kan användas separat eller i kombination med varandra. De konkurrensfördelar som FPCs teknik erbjuder är bland annat unik bildkvalitet, extrem robusthet, låg strömförbrukning och kompletta biometriska system. Med dessa fördelar och möjlighet till mycket låga tillverkningskostnader, kan tekniken implementeras i volymprodukter såsom smarta kort och mobiltelefoner, där kraven på sådana egenskaper är extremt höga. FPCs teknik används även i produkter för IT och internetsäkerhet, passerkontroll, etc.
Om O-FilmO-Film bedriver verksamhet på området mobilt internet, med fokus på information från indata och utdata, forskning och utveckling samt tillverkning och marknadsföring. Bland bolagets produkter ingår kapacitiva pekskärmar, kameror och LCD-moduler, täckglas, optiska lågpassfilter (OLPF), fiberbeläggning och infrarött filter (IRCF). Dessa komponenter ingår i smarta mobiler, surfplattor, allt i ett-datorer (AiO), och andra konsumentelektronikprodukter. O-Film har tre produktionsenheter i Shenzhen, Suzhou och Nanchang i Kina, samt internationella dotterföretag i Hongkong, Sydkorea, Taiwan, Japan och USA.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar