FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 20 januari 2015

Huaweis mobil Ascend Mate 7 har anlänt till Swedroid-redaktionen.

Huaweis stora mobil Ascend Mate 7 och smarta armbandet TalkBand B1 har anlänt till Swedroid-redaktionen. Telefonen kom till Sverige under senhösten med sitt åttakärniga 1,8GHz-chipp HiSilicon Kirin 925, grafikdelen Mali-T628, en 13MP-kamera från Sony, en främre 5MP-kamera, Bluetooth 4.0, LTE kat. 6 och ett batteri med icke mindre än 4100mAh.
LCD-skärmen är sex tum stor med 1920 x 1080 pixlar och 367PPI. Ascend Mate 7 säljs med antingen 16GB eller 32GB lagring och 2GB RAM respektive 3GB RAM, ett upplägg vi även sett från exempelvis LG. Trots att telefonen har en 6-tumsskärm är den lägre och försumbart bredare än 5,5-tummaren Iphone 6 Plus. Huawei menar att det är möjligt tack vare att 83% av framsidan består av skärmyta.

TalkBand B1 är å sin sida ett IP57-certifierat träningsarmband som kan registrera bärarens aktivitet, räkna steg, analysera sömn och användas till att genomföra samtal. Vi kommer återkomma med våra synpunkter men vill kort nämna att Ascend Mate 7 initialt imponerar på nästan alla punkter – särskilt fingeravtrycksläsaren, designen och konstruktionen.
Enheten känns robust och är nästan helt tillverkad av metall (tänk Iphones och HTC One). Fingeravtrycksläsaren är den första vi testat för Android som faktiskt fungerar riktigt bra. Användare behöver bara placera fingertoppen på en skanner på baksidan och därefter låses enheten omedelbart upp.


10 kommentarer: